De Getekende Schone Een Stadsdichterschap in Roerige Tijden

De Getekende Schone

Een stadsdichterschap in roerige tijden

De Getekende Schone is de titel van mijn nieuwe bundel, waarin ik terugblik op twee jaar stadsdichterschap in Enschede (2019-2021). Naast alle stadsgedichten, bevat De Getekende Schone foto’s van fotografen Cyril Wermers en Tessa Wiegerinck. Klimaatprotesten, de coronapandemie: de bundel schetst een beeld van Enschede in roerige tijden. Verkrijgbaar in de webshop van Boekhandel Broekhuis!

Stadsdichters zaten de afgelopen tijd niet om thema’s verlegen. Vooral in 2020 schreeuwden de thema’s om aandacht. In de bundel licht ik soms een tipje van de sluier op: waar kwam het idee voor een stadsgedicht vandaan? Ik heb geprobeerd om er naast een dichtbundel een tijdsdocument van te maken. Iets wat filmmakers Dennis Moekotte en Tom Knol ook hebben geprobeerd; de bundel bevat shots uit en QR-links naar hun films, waaraan ik een poëtische bijdrage heb mogen leveren.

Meer verklap ik niet… Lees alles in de bundel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *