Harlekijn – ode aan een beeldengroep

Stadsgedicht op het dak van de oude Twentse Schouwburg

Voor het eerste Van Haag tot Wal Festival schreef ik het gedicht Harlekijn, een ode aan de beeldengroep van kunstenaar Jawik Krudde. Al sinds mijn kindertijd wordt mijn fantasie door deze beelden geprikkeld. Ze hangen aan de gevel en staan op het dak van theater De Kleine Willem, de voormalige Twentse Schouwburg. Toen festivalorganisator Audry Hoemakers me vroeg om een gedicht te schrijven over iets bijzonders in de Enschedese binnenstad, was het onderwerp dan ook snel gekozen.

Helaas konden fysieke voordrachten in verband met de tweede coronagolf in Nederland niet doorgaan, maar gelukkig bestaan er dan creatievelingen als Tom Knol, cinematograaf. In opdracht van Audry filmde hij mij toen ik op het dak van De Kleine Willem mijn gedicht voordroeg, uitkijkend over de binnenstad van Enschede. In de hoop dat mensen, lopend door de stad, wat vaker omhoog kijken. Er valt zoveel moois te zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *